sâmbătă, 21 februarie 2009

Nu mai incapi de minciuni

Si-am tot zis eu ca politicienii nu-s prosti, sau conducatorii iubiti nu-s prosti, si altii si altii, dar am ramas dator cu o lamurire: daca aia nu-s prosti atunci cine sunt prostii dom'le? Ca nu se poate sa nu existe prosti pe lume, noi asa am fost invatati ca unde e desteptaciune este si prostie...
Am fost foarte tentat sa declam, teatral: "voi sunteti prostii, cititorilor!" dar realitatea este ca nici dracu' nu citeste ce scriu eu aici, cu cateva exceptii carora din pacate nu le pot spune prosti oricat mi-as dori efectul artistic (astept exceptiile la exceptii). De fapt nici n-as avea chiar atata dreptate cata mi-as dori, caci nu toti oamenii sunt atat de prosti incat sa creada balivernele ce li se servesc zilnic pe toate canalele senzoriale. Multi se straduiesc cu succes sa le ignore. Care canale media ma aduc cu vorba laaaa... *rapait de tobe*... jurnalistul tipic roman.
Nu cunosc prea multe natii de jurnalisti de fapt asa ca sa lasam partea cu "roman". E vorba despre jurnalistul ala care-si zice anal-ist, ca o recunoastere tacita a misiunii sale de pupincurist. Jurnalistul ala care desi e suficient de ticalos ca sa fie politician, este si suficient de prost incat sa nu poata sa ajunga vreodata. Ca scrie pe bloguri sau ca apare la talkshowuri e o deosebire numai de scara. Are o gandire simplista care serveste unui singur scop: sa convinga pe cine poate ca e destept. O fi o chestie psihologica aici, daca cel putin X aplaudaci ma cred destept inseamna ca si sunt destept indiferent cate enormitati debitez pe minut. E pacat insa ca multi oameni simpli, care daca ar avea o sansa sa compare aceste enormitati le-ar arunca imediat la groapa de gunoi simbol al civilizatiei romanesti, astfel le iau ca atare si le si sustin pana cand se fac de ras sau mor de foame cu ele in brate. Sau si si, si uite-asa ne prabusim noi, victime ale prostiei agresive care ne repeta o minciuna de milioane de ori in speranta de a o transforma intr-un adevar.

PS: am vrut sa dau si exemple dar m-am razgandit. Si uite cum a ramas postul de azi asa, uscat...