duminică, 15 august 2010

O zi in Romania

Primesti in posta o instiintare de la Banca Transilvania ca contul pe care nu l-ai mai folosit de un an de zile iti va fi inchis iar banii pusi in nustiuce cont comun. Atata numai ca pentru contul acela ai facut cerere scrisa acum 5 ani sa ti se inchida si sa-ti dea suta aia de lei inapoi. Na, e inchis sau nu e si si-au perindat prin el toti infractorii banii la spalare? Mai ai suta de lei sau nu ca a fugit vreun functionar cu ea? La ghiseu se uita unul la tine crucis, iti ia copia cererii de acum 5 ani asa cu doua degete si iti promite sa chipintaci.

Ai parcat senin alaturi de o suta de altii pe marginea strazii, dar cand te intorci la masina ai biletel de amenda pe parbriz. Se pare ca acolo nu era voie de fapt. Pe biletel zice ca daca platesti in 2 zile ai conditii speciale si amenda este de numai 100 de lei. Cat e daca NU o platesti in 2 zile? Mai mult? Cat, 1000 de lei? Sau mai putin, 10 lei? Nu zice, probabil nu se asteapta nimeni ca tu n-o sa-ti platesti amenda in 2 zile (banda cu rasete in fundal). Bineinteles ca sa o platesti trebuie sa mergi la CEC apoi sa duci per-so-nal chitanta la sediul politiei. Aparent politia habar n-are ce i se intampla in conturi. Te temi ca acolo te asteapta un portar inrait, cozi si ghisee cu o suta de formulare de completat.

Tipul de la asigurari Tiriac zice sa-i semnezi o hartie in alb. Adica nu chiar in alb, ci numai ca esti de acord cu ce suma urmeaza ei sa iti dea pentru incident, insa fara sa se completeze suma. Cica nu are calculatia pregatita si nu stie cat este. Zau zau, ba ridica si din sprancene convingator. Asta in conditiile in care de un AN se tine el dupa tine sa incheie cazul. E tampit sau a gasit o metoda cum sa fure? Daca da, de la cine, de la tine sau de la asigurari?

Asta a fost de fapt numai o dimineata.

6 comentarii:

Osterhase spunea...

Ooo, am inceput sa fiu citit de intelectuali romani! Ce onoare sa va ascultam, maestre!

Adi spunea...

Stai linistit... ca n-am citit articolul:)
Am ajuns aici probabil din blogrollul cuiva.

Osterhase spunea...

Asa o fi, insa textul e al tau.

Adi spunea...

Mare text! :)

Anonim spunea...

Mare dobitoc! :)

Osterhase spunea...

Oare de ce nu sterg eu comentariile astea degeaba?