vineri, 2 octombrie 2009

Nu merg la vot, muuUU

Mie nu mi se pare o pozitie logica asta cu "nu ma duc ca n-am cu cine", ci una sentimentala, o pozitie a unuia dezamagit, morocanos si inciudat. Pe buna dreptate zic eu, privind inapoi peisajul politic romanesc, o pozitie justificata de TRECUT. Dar cu ce ajuta aceasta pozitie situatia tarii si cea personala a alegatorului? Cu ce schimba asta VIITORUL? Din cate citesc primprejur singura motivatie concreta de a NU merge la vot este ca nici unul dintre cei eligibili nu va face ceva. Intrebarea mea este atunci: CUM va putea ajunge unul nou sa fie eligibil? Daca nemultumitii refuza sa se uite la unul ca Remus Cernea, cum va ajunge el sau altul pe o pozitie care sa ameninte capii mafiei actuale? Daca toti cei nemultumiti nu vor merge niciodata la vot, domnia celor eligibili si nefacatoridenimic va continua pe vecie. Pe plan personal, te face sa te simti mai bine faptul ca nu te duci la vot? Prin ce, e vorba de economia de bani si timp? De cand face lehamitea fericiti pe oameni? Ai putea sa te duci sa votezi un candidat ne-eligibil pentru a-i da un semnal acelui candidat ca nu e singur, ai putea sa te duci pentru a vedea dupa aceea cati alti nemultumiti ca si tine exista in tara, nemultumiti care s-au dus la vot numai si numai pentru a vota un candidat neeligibil si a-si arata astfel dispretul fata de cei eligibili. Daca cei nemultumiti ar fi un bloc suficient de mare, ar exista si urechi care sa-i asculte - asta e legea pietei. Insa copilul care nu plange nu capata sa suga... iar prin neprezentare se poate spune cu siguranta ca am ales CEVA: am ales exact ceea ce a ales majoritatea. Muuuu, brother.

Nemtii au zis-o foarte bine aici:
Geh nicht hin

PS: un argument mai stupid ca "Ygreceanu nu are experienta" rar mai auzi. Adica domnilor cum vine asta, pe de o parte acuzam ca toti cei eligibili sunt mafioti si afaceristi versati, si pe de alta bocim ca celui nou ii lipsesc aceste "calitati"? Pun pariu ca si lui Fat Frumos, daca ar lua acum o pauza de la infrant vrasmasi si condus imparatii si ar veni sa candideze, i s-ar reprosa ca "e rupt de realitate", lui Obama daca ar vrea sa conduca Romania ca "nu e de pe-aici", lui Vlad Tepes ca "e demodat" si asa mai departe. Este evident ca nu suntem in stare sa ne sortam prioritatile daca incurajarea jafului practicata de toate guvernarile anterioare poate fi pusa in balanta cu cusururi de genul asta.

9 comentarii:

literelibere spunea...

eu eram hotarata sa-l aleg pe Duda. dar acum ca s-a retras...nu stiu, zau. am o greata fata de toti pungasii astia...tot aceleasi fetze care se perinda in politica romaneasca de 20 de ani, nimic nou...

Bezbojnicul spunea...

Excelent post. Totusi romanii de ce cred ca atunci cand sunt apatici si stau acasa, politicienii o sa se simta jigniti ca nu au venit la vot. La urma urmei cam pe acolo e. "Las ca le arat eu. Stau acasa. Muhahah"

--------- spunea...

@literelibere
Dar de candidatul Remus Cernea ce zici? I se pot reprosa si lui una-alta dar cu siguranta este o fatza noua si nu e pungas. Nu e eligibil, de acord, dar un vot pentru el ar fi un semnal in directia buna - atat pentru restul cetatenilor cat si pentru partide.

@Bezboinicul
Mersi. E distractiva imaginea cu "Muhaha" insa nu prea cred in ea - adica nu ca n-ar putea exista, ci ca sunt cazuri rare. Ba chiar m-am mai gandit si ca destui, desi interesati de politica, nu vor merge la vot exact din cauza ciudei asteia pe cei dinainte.

Bezbojnicul spunea...

Ce-i drept e ca acel "Muhaha" e mai des un "Da-i in pizda mami lor".

literelibere spunea...

am vazut odata la televizor o emisiune despre astia, neeligibilii, dupa ce se retrasese Duda. Cernea a avut o interventie hilara care parca mi-a sters din minte celelalte interventii ale lui in care-l apreciam. oricum nu are fata de presedinte. sa mai creasca:). dar e o idee sa-l votezi ca sa penalizezi pe altii.

Duda mi se parea serios, onest, sanatos in gandire, avea ceva ce le lipseste otrepelor cu care ne-am obisnuit.

--------- spunea...

Acum spune si care a fost interventia hilara, s-o stim si noi :) si cand a fost.

literelibere spunea...

a fost acum cateva zile. nu mai stiu exact despre ce era vorba cred ca despre parul lui lung si chestii din astea ceea ce mi s-a parut nelalocului lui atunci cand vrei sa te prezinti ca si candidat la presedintie.

Bogdan spunea...

De votul alb ce zici?

--------- spunea...

Deosebirea intre votul in alb si a nu vota deloc este doar un moft. Ca sa crezi ca cineva iti va baga in seama votul in alb, sau ca-l va trata deosebit fata de cei care n-au votat deloc trebuie sa fii exagerat de naiv (eufemistic vorbind). Un vot exprimat insa, oricare ar fi el, erodeaza avantajul unuia dintre cei pe care-i vrei sa dispara. Ei da, poate ca votand neeligibilul numarul 55 se dilueaza sansele si blablabla, dar totusi mi se pare total aiurea ca asta sa fie motivul pentru care sa nu votez pe cineva care-mi place mai mult decat oricare dintre cei eligibili - de care mi se rupe care iese la urma urmei.