joi, 26 noiembrie 2009

Pe ei ii meritam!

Conform statisticilor unor oameni mai statisticieni decat mine alegatorul roman mediu e un barbat de peste 50 de ani si sub 10 clase pregatire. Conform concluziilor de altfel evidente ale altor oameni mai scriitori decat mine, acestor oameni li se adreseaza campaniile electorale, discursurile politice, dezbaterile televizate si toate celelalte pe care eu, neincadrat fiind in segmentul de mai sus, le consider niste mizerii ordinare.

Partea proasta este ca toate aceste discutii mizerabile sunt purtate de oameni sub 50 de ani, peste 10 clase pregatire si printre altii si femei. Si asta nu numai in televiziuni ci si in ziare, bloguri, comentarii si probabil si in alte locuri unde eu nu patrund. Cloaca s-a extins peste tot: orice parere este insotita si intarita de invective, nimeni nu se deranjeaza sa raspunda argumentelor ci ataca direct persoana, si as putea continua dar cred ca ati prins ideea. Omul de rand s-a obisnuit sa injure si pare sa iubeasca asta. Nu e asa cumva? Cine gaseste un articol din care sa lipseasca invectivele merita un premiu - premiu pe care nu-l pot da eu dar cred ca insasi citirea unui astfel de articol este un premiu pentru cititor. Cum se face ca discutiile fara mizerii au ajuns atat de rare?

Cum se face de fapt ca DISCUTIILE au ajuns atat de rare? Bineinteles, aruncatul cu excremente (ca rudele noastre de care ne rusinam - maimutele) nu se considera discutie. Cate discutii televizate serioase ati vazut despre starea sistemului sanitar? Cate anchete jurnalistice in ziare de mare tiraj despre educatia nationala? Cate discutii ati purtat pe forumuri, pe bloguri, unde va mai preumblati, in care sa se intalneasca un basesc cu un taricean si sa nu purceada imediat in a-si aplica lovituri la turloaie?

Ce e de-a dreptul caraghios e modul in care, mai sincer sau mai degraba mai mincinos, fiecare isi vede candidatul calare pe un cal alb aparand valorile democratiei/libertatii/economiei/insertyourfavorite ca nimeni altul, in contrast cu SAAATAAAHHNAAA de contracandidat care este adolfhitlerpolpotstalinloyolanero pe pamant. Atatea exagerari teatrale ca nu mai vezi argumentul din spatele mucavalei prafuite (in caz ca exista vreunul). Dar, cati romani au votat o adevarata schimbare = jos cu cei deja preabinecunoscuti? Vreo 185.000 zice BEC - adica aproape 1,5%. Bravos.

Pai nu avem reprezentantii pe care-i meritam? 98,5% dintre alegatori sunt multumiti cu alde basescu, becali, geoana, antonescu si ceilalti. Va mai rog si sa nu ma plictisiti cu termeni ca "manelizarea" - caci da, avem si muzica pe care-o meritam.

6 comentarii:

literelibere spunea...

parca am fost vorbiti. dupa ce am raspuns la comentariul tau la postarea mea am intrat la tine pe blog si ce vad? o postare care imi intareste convingerea ca in tara noastra nu exista dezbateri ci numai discutii contradictorii!da, ii meritam pentru ca nu ne urnim din nepasarea noastra.

PS. daca la prima votare aveam posibilitatea sa votam un neeligibil, acum, n-avem incotro, si vom vota pe acelasi principiu: raul cel mai mic sau....votul in alb

Osterhase spunea...

Telepatia, nu? :) Nu. Blogul tau a fost picatura care a umplut paharul, declansatorul, stii doar ca postarile mele sunt numai niste reactii la ce mai citesc.

Am mai si exagerat putin, sigur ca exista si discutii "normale" insa ele sunt mai degraba "anormale" in ziua de azi.

Mihai spunea...

Statisticile scapă un tip anume de alegător: cu studii superioare dar cu intelectul şi limbajul unuia de 8 clase.
Produs specific educaţiei sănătoase din ţara noastră.

--------- spunea...

Alegatorul ala Mihai exista intr-adevar, dar mi-e mai scarba de cel care are numai limbajul de 8 clase. Vorbesc de cel care apare pe sticla sau in bloguri, bineinteles, care o face cu un anumit scop.

Bogdan spunea...

E mai uşor să dai la ţurloaie, decât să construieşti ceva. Aşa-i în fotbal.

Sigura problemă ar fi că şia care dau la ţurloaie nu prea câştigă trofee, dar rămân cu siguramţă cu satisfacţia că au dat în unul mai bun...

--------- spunea...

...dar ce stim noi ce sunt trofeele acelea la urma urmei?