vineri, 30 decembrie 2011

Omul sfinteste locul - cand incearca

Asistenta de la neonatologie catre mama cu cezariana blocata la pat "Sa stiti doamna ca astazi nu i-am dat nimic de mancare copilului dumneavoastra, asta fiindca nu v-ati dus deloc la el sa-l vedeti."

La urgenta apare un tanar mort de beat, de abia statea pe scaun, adus de un politist care-l prinsese la volan in halul asta. Curand dupa aceea apare tatal tanarului care "aranjeaza" ca proba de sange sa i se ia... politistului. Care accepta.

Se aduce proba pentru viol, i se da in mana doctoritei responsabile care ia lamela intre degete si o rupe. "Oops, ce ziceati ca trebuie sa scriem in raport?" intreaba ea ranjind.

Pe langa abuzurile astea pentru care de altfel ar trebui facut puscarie, exista in sistem si oameni extraordinari, ba chiar in aceeasi unitate: manageri recunoscuti, infirmiere inimoase... oriunde te uiti gasesti si destui oameni cu chemare. Omul sfinteste locul si aici, si existenta acestor Oameni adevarati este insasi dovada ca SE POATE.

Puteti schimba ceva, fiecare dintre voi, cu o singura conditie: sa incercati.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Noi putem incerca,da.Dar suntem datori ,dpdv moral,sa nu intoarcem capul ca sa nu vedem,cand intre noi exista elemente de acest fel....pt ca aceste persoane trebuiesc supuse oprobiului public,numai asa se poate schimba in bine aceasta societate...numai asa se pot inlatura aceste comportamente negative!

Osterhase spunea...

Si ce model o sa le oferim celor rai ca sa se indrepte, daca noi in loc sa fim mai buni ne consumam energia cu plivitul buruienilor? Lasa-i pe ei, ca atunci cand o sa fie destul de multi buni cei rai o sa se excluda oricum "din oficiu".